Philips Digital TV manual Sanasto

Page 37

Sanasto

DVI (Digital Visual Interface): Digitaalinen käyttöliittymästandardi, jonka on kehittänyt Digital Display Working Group (DDWG), muuntaa analogisen signaalin digitaaliseksi mahdollistaen sekä analogisten että digitaalisten monitorien yhteensopivuuden.

RGB-signaalit:Kolme videosignaalia (punainen, vihreä, sininen), jotka muodostavat kuvan. Näiden signaalien avulla on mahdollista parantaa kuvan laatua.

S-VHS-signaalit:Kaksi eroteltua videosignaalia Y/C, joita käytetään S-VHS- ja Hi-8-tallennusstandardeissa. Luminanssisignaali Y (mustavalkoinen) ja krominanssisignaali C (Väri) tallennetaan nauhalle erikseen. Näin saavutetaan parempi kuvan laatu kuin tavanomaisella videotallennuksella (VHS ja 8 mm), joissa Y/C signaalit sekoitetaan yhdeksi ainoaksi videosignaaliksi.

NICAM-ääni:Menetelmä, joka mahdollistaa äänen lähettämisen digitaalisena.

16:9: Tarkoittaa ruudun leveyden ja korkeuden välistä suhdetta. Laajakuvatelevision suhde on 16/9, perinteisen vastaanottimen 4/3.

MHEG (Multimedia and Hypermedia information coding Expert Group): kehittää koodattujen esitystapojen standardeja multimedia- ja hypermediatiedoille, joita vaihdetaan sovellusten ja palvelujen välillä erilaisten välineiden avulla. Kohteet määrittävät multimedia- ja hypermediaesityksen rakenteen.

HDMI (High-Definition Multimedia Interface): Tarjoaa pakkaamattomat digitaaliset audio- /video-liitännät TV:n ja minkä tahansa HDMI: llä varustetun audio-/ videokomponentin, kuten sovittimen, DVD-soittimen tai A/V-vastaanottimen välillä. HDMI tukee laajennettua tai high-definition- videota sekä kaksikanavaista digitaaliaudiota.

Järjestelmä: Televisio-ohjelmia ei lähetetä kaikissa maissa samalla tavalla. On olemassa erilaisia normeja: BG, DK, I, ja LL’. Järjestelmä-asetusta (s. 8) käytetään eri normien valitsemiseen. Tätä ei pidä sekoittaa PAL- tai SECAM- värikoodaukseen. PAL- järjestelmää käytetään useimmissa Euroopan maissa. SECAM- järjestelmää käytetään Ranskassa, Venäjällä ja useimmissa Afrikan maissa. Yhdysvalloissa ja Japanissa käytetään NTSC-järjestelmää.

HDCP (High-bandwidth Digital-Content Protection): HDCP salaa digitaalisen sisällön videolähteen tai lähettimen, kuten tietokoneen, DVD-soittimen tai TV-sovittimen sekä digitaalinäytön, tai vastaanottimen, kuten monitorin, television tai projektorin välillä.

PCM (Pulse Code Modulation) on yleinen tiedostomuoto, jota käytetään pakkaamattoman digitaalisen äänen tallennukseen ja lähettämiseen. Koska se on yleinen muoto, useimmat äänisovellukset pystyvät lukemaan sitä, samalla tavalla kuin mikä tahansa tekstinkäsittelyohjelma pystyy lukemaan tavallisia tekstitiedostoja. PCM-muotoa käytetään CD-äänilevyillä ja digitaalisilla ääninauhoilla (DAT).

AC3 (Audio Coding 3), joka tunnetaan myös nimellä Dolby Digital, on digitaalisten lähetysten kanssa yhteensopiva vaihtoehtoinen äänistandardi. Dolby Digital -signaali mukautuu katsojan äänijärjestelmään ja tarjoaa katsojille parhaan mahdollisen äänen laitteistosta riippumatta.

MPEG (Moving Picture Experts Group) on kutsumanimi, jota käytetään digitaalisesti pakatussa muodossa olevien koodattujen ääni- ja kuvatietojen kansainvälisistä standardeista.

33

Image 37
Contents Page Country Number Tariff Austria 0820 Deustch Türkçe EλληνικαMagyar PolskiSisältö JohdantoKierrätysohjeet Vanhan tuotteen hävittäminenTurvallisuustiedot 26 /32 TV Television näppäimet ja liitännät37 / 42 TV Huomautus Kaukosäätimen painikkeet Kaukosäätimen painikkeet DVD tai AUX Digitaaliset tai analogiset kanavat Mikä digitaalitelevisio on?Digitaalisen päävalikon ja alavalikkojen yleiskatsaus AsennusMaa Omat asetukset Valinnan tyyppi KieliDigitalaalinen ääni InformaatioPalveluasetukset PalveluluettelotTestaa vastaanotto Taajuus Verkon nimi Signaalin laatu Signaalin voimakkuus‘ Valitse valikosta Palvelujen Selaus ja aloita Kytkeminen päälle ensimmäisen kerranPalkissa olevien tietojen lukeminen Symbolien kuvausJärjestä palvelut Palkin kuvausLisää uudet palvelut Uusien palveluiden katselu tai kuunteluAsenna uudelleen kaikki palvelut Kielen ja käyttöpaikan omat asetukset Testaa vastaanottoKielen oletusasetukset Käyttöpaikan asetuksetSuosikkiluettelon määrittäminen Pääsyn rajoituksetTV-palvelujen valitseminen valitse Radiopalvelujen valitseminen valitseVaihtoehdot-valikon käyttö InformaatioUusien ohjelmistojen lataaminen Ohjelma-ajan ulkopuolella Ilmestyy latauksen ajankohdasta ja kestostaNäytä TV-opas painamalla digitaalisessa tilassa -näppäintä TV guide TV-opasValitse haluamasi ohjelma käyttämällä Í Æ -näppäimiä Päivä ja kuukausi anna päivämäärä TallentaminenTekstitys huonokuuloisille valitse Kyllä tai Ei ja vahvista painamalla -näppäintäKäytössä kaikissa maissa Digitaalinen tekstitelevisio MhegNuolipainikkeita, -painikkeita Kaukosäätimen painikettaSalauksenpurkumoduulin asettaminen laitteeseen Salauksenpurkumoduulin CAM käyttäminenKanavien lajittelu Analogisten ohjelmien automaattinen virittäminenPaina näppäintä TV-valikkoilmestyy kuvaruutuun Kanavan nimeäminen ManuaaliviritysUniajastintoiminnon käyttäminen Contrast+ ja NR äänenvaimennus -toimintojen käyttöAjastin Kuva-asetukset Kuvan ja äänen asetuksetÄäniasetukset Muistiin tallentaa kuvan asetuksetLisätietoja muista PC- ja HD-liitännöistä, ks PIP Picture-in-Picture -toiminnon käyttöPIP-kohtien määritelmät Kuvakoot Smart-kuvan ja -äänen ominaisuudet Active Control -ominaisuuden käyttöEtusivu Teksti-TVSuosikkisivut Paina -näppäintä palataksesi taval- liseen näyttötilaanPC-valikko Television käyttö PC-näyttönä Television käyttö HD High Definition -tilassa Vika Mahdollinen syy Miten toimia Ruutu on tyhjä VihjeitäVika Mahdollinen syy Miten toimia Varoitus kuvaruudussa paikallaan olevista kuvistaSanasto Keskitaajuustaulukko kHz Spesifikaatiota ja Oikeudet muutoksiin pidätetään Tekniset tiedot3139 125