Service

Termejä

Säädökset

Natural Color

Paremman näytön

saamiseksi

Auktoriteetti

Suomi > Etusivu > Informaatiota > Termejä

Synkronointisignaali

Synkronointisignaaleita tarvitaan haluttujen värien esittämiseksi näytössä. On olemassa pysty- ja vaakasuuntaisia synkronointisignaaleja. Värikuvat näkyvät näytössä asetetulla tarkkuudella ja taajuudella näiden signaalien ansiosta.

Synkronointisignaalityypit

Erillinen

 

Yksittäiset pystysuuntaiset synkronointisignaalit lähetetään näyttöön tämän

 

 

menetelmän avulla.

 

 

 

Komposiitti

 

Pystysuuntaiset synkronointisignaalit yhdistetään yhdeksi komposiittisignaaliksi

 

 

tämän menetelmän avulla. Tietokone näyttää värit erottelemalla

 

 

komposiittisignaalin alkuperäisiksi värisignaaleiksi.

 

 

 

Synkronointi vihreän

 

Tässä menetelmässä ei käytetä synkronointisignaaleja. Pysty- ja

avulla

 

vaakasuuntaiset synkronointisignaalit yhdistetään vihreäksi signaaliksi ja

 

 

lähetetään näyttöön. It is mainly used for workstations.Se on tarkoitettu lähinnä

 

 

työasemakäyttöön.

Pistetiheys

Monitorin kuva koostuu punaisista, vihreistä ja sinisistä pisteistä. Mitä lähempänä pisteet ovat toisiaan, sitä parempi resoluutio. Kahden samanvärisen pisteen etäisyys toisistaan on nimeltään ‘Pistetiheys’. Mittayksikkö : mm

Pystytaajuus

Luodakseen ja näyttääkseen kuvan käyttäjälle, näytön tulee piirtyä uudelleen useita kertoja sekunnissa. Tämän toiston taajuutta kutsutaan pystytaajuudeksi tai ruudun virkistystaajuudeksi. Mittayksikkö : Hz

Esimerkki: Jos sama valo toistaa itsensä 60 kertaa sekunnissa, tämän mitataan olevan 60 Hz. Tällaisessa tapauksessa voidaan nähdä ruudun värisevän. Tämän ongelman välttämiseksi laitteessa on Värisemätön toimintatila, joka käyttää yli 70 Hz olevaa pystytaajuutta.

Vaakataajuus

Yhden näytön oikeasta reunasta vasempaan vaakatasossa ulottuvan juovan skannaukseen kuluvaa aikaa sanotaan vaakasykliksi. Kääntäen verrannollinen määrä vaakasyklejä on nimeltään vaakataajuus. Mittayksikkö : kHz

Lomittamis- ja ei-lomittamismetodit

Vaakatason juovien näyttäminen näytöllä järjestyksessä ylhäältä alas on nimeltään ei-lomitettu metodi, kun taas parittomien ja parillisten juovien näyttäminen vuorotellen on lomitettu menetelmä. Suurin osa monitoreista käyttää ei-lomitettua metodia selkeän kuvan varmistamiseksi. Lomitettu metodi on sama kuin mitä televisioissa käytetään.

Liitä ja käytä (Plug and Play)

Tämä toiminto antaa käyttäjälle parhaimman laatuisen näytön sallimalla tietokoneen ja monitorin automaattisen informaatiovaihdon. Tämä monitori noudattaa kansainvälistä VESA DDC-standardia liitä ja käytä-toiminnoille.

Resoluutio

‘Resoluutioksi’ nimitetään näytön kuvan muodostavaa vaaka- ja pystysuunnassa olevien pisteiden määrää. Tämä numero osoittaa näytön tarkkuuden. Korkea resoluutio on hyvä useiden tehtävien samanaikaiseen suorittamiseen, koska näytöllä voidaan näyttää enemmän kuvainformaatiota.

Esimerkki: Jos resoluutio on 1024 X 768, se tarkoittaa, että näyttö muodostuu 1024 vaakatason pisteestä (vaakatason resoluutio) ja 768 pystyjuovasta (pystyresoluutio).

A2

This system uses two carriers to transmit voice data. Countries such as South Korea and Germany use this system.

BTSC

Broadcast Television System Committee

The stereo broadcasting system that is used in most of the countries that have adopted the NTSC system, including the United States, Canada, Chile, Venezuela and Taiwan. It also refers to the organization that has been organized to promote its development and management.

EIAJ

Electronic Industries Association of Japan

MDC (Multiple Display Control)

MDC (Multiple Display Control) on sovellus, joka mahdollistaa usean näytön käyttämisen tietokoneessa samanaikaisesti. Tietokoneen ja näytön välisessä tiedonsiirrossa käytetään RS-232C-sarjaliitäntää.

Page 73
Image 73
Samsung 403 T Synkronointisignaalityypit, Pistetiheys, Pystytaajuus, Vaakataajuus, Lomittamis- ja ei-lomittamismetodit