Note privind folosirea Cameră video Handycam cu hard disk

Salvaţi toate datele de imagine înregistrate

Pentru a evita pierderea datelor de imagine, salvaţi periodic imaginile înregistrate pe un suport extern. Se recomandă salvarea datelor de imagine pe un disc, cum ar un DVD-R, cu ajutorul computerului (a se vedea Ghid de acţionare). Puteţi salva datele de imagine şi cu un aparat video sau un recorder DVD/HDD (pag. 66).

Nu aplicaţi şocuri mecanice sau vibraţii camerei video

Discul dur al camerei video poate să nu mai fie recunoscut, iar înregistrarea sau redarea poate să nu mai fie posibilă.

Nu supuneţi camera şocurilor, în special în timpul înregistrării/redării. După înregistrare, nu supuneţi camera vibraţiilor sau şocurilor cât timp ledul ACCESS este aprins.

Când folosiţi cureaua de umăr (vândută separat), nu izbiţi camera video de alte obiecte.

Nu folosiţi camera în zone cu o poluare fonică ridicată.

Despre senzorul de cădere

Pentru a proteja discul dur intern de şocuri provocate prin cădere, camera video are un senzor de cădere (pag. 98). În cazul căderii sau în condiţii de non-gravitaţie, zgomotul produs când funcţia este activată de cameră poate fi, de asemenea, înregistrat. Dacă senzorul de cădere înregistrează căderi repetate, înregistrarea/ redarea poate fi oprită.

Note cu privire la acumulator/adaptor de reţea

Aveţi grijă să scoateţi acumulatorul sau adaptorul de reţea după oprirea camerei video.

Note despre temperaturile de funcţionare

Dacă temperatura camerei video este foarte ridicată sau foarte scăzută, este posibil să nu puteţi înregistra sau reda imagini, datorită funcţiilor de protecţie ale camerei ce se activează în astfel de situaţii. În acest caz, apare un indicator pe ecranul LCD (pag. 112).

Când camera este conectată la un computer

Nu încercaţi să formataţi discul dur sau spaţiul de stocare al fişierelor muzicale (HDR-XR200E/ XR200VE) al camerei cu ajutorul computerului. În caz contrar, camera ar putea să nu funcţioneze corect.

Note cu privire la utilizarea camerei la mare altitudine

Nu porniţi camera video în zone cu presiune scăzută, unde altitudinea depăşeşte 5.000 m. În caz contrar, puteţi deteriora discul dur al camerei.

Note despre aruncare/transfer de proprietate

Chiar dacă efectuaţi procedura [FORMAT. MEDIU] (pag. 71) sau formataţi discul dur al camerei video, este posibil să nu ştergeţi datele definitiv. Dacă daţi camera altcuiva, se

recomandă să efectuaţi operaţia [GOLIRE] (pag. 71) pentru a evita recuperarea datelor. De asemenea, dacă doriţi să aruncaţi camera, se recomandă să distrugeţi carcasa acesteia.

Dacă nu puteţi înregistra/reda imagini, efectuaţi operaţia [FORMAT.MEDIU]

Dacă înregistraţi/ştergeţi imagini pe o perioadă lungă de timp, se poate produce o fragmentare a datelor pe suportul de înregistrare. Imaginile nu pot fi salvate sau înregistrate. În acest caz, salvaţi mai întâi imaginile pe un suport extern de stocare (pag. 66, consultaţi şi Ghid de acţionare), şi apoi efectuaţi operaţia [FORMAT. MEDIU] (pag. 71).

Cuprins

utile înregistrare de Tehnici

Index

17