5.Simbolul sistemului de poziøionare (A), afiµat în partea stângå µi un sunet vor confirma faptul cå aøi ajuns în poziøia corectå pentru måsurare. Måsurarea va începe în mod automat. Atunci când måsurarea a luat sfârµit, se va auzi din nou un semnal sonor µi vor fi afiµate datele înregistrate:
Valoare superioarå (sistolicå) Valoare inferioarå (diastolicå) Puls
Reøineøi:
•În cazul unor erori ale sistemului sau greµeli de manevrare, afiµajul va indica un cod de eroare, în loc så vå ofere rezultate inexacte (pentru mai multe detalii, vå rugåm så consultaøi secøiunea «Ce trebuie fåcut dacå…»).
•La 15 secunde dupå pornirea aparatului, procesul de måsurare a tensiunii arteriale va începe automat, chiar dacå braøul nu se aflå în poziøia de måsurare corespunzåtoare.
Oprirea aparatului
Pentru a opri aparatul apåsaøi butonul oprit/pornit. În caz contrar, aparatul se va opri automat dupå 2 minute.
Funcøiune memorie
Tensiometrul dvs. va memora automat datele ultimelor 50 de måsuråtori. Introducerea datelor în memorie se face automat dupå fiecare måsurare. Datele din memorie nu pot fi µterse. Acest lucru înseamnå cå nu veøi pierde datele dacå înlocuiøi bateriile. Datele din memorie nu pot fi µterse. Atunci când memoria este plinå, tensiometrul va scrie peste cele mai vechi valori.
Apelarea valorilor stocate
Pentru a obøine valorile stocate, mai întâi opriøi aparatul, apoi apåsaøi butonul pentru memorie (D). Cu o singurå apåsare (m sau n) veøi obøine cel mai recent rezultat. Linia inferioarå a afiµajului va indica, în mod succesiv, indexul de memorie µi pulsul, pe de o parte, µi data µi ora måsu- rårii respective, pe de altå parte.
27