Gebruik: De afzuigkap is voorzien van een boven luchtafvoer A met verbindingsring B, op de ring moet een afvoerbuis gemonteerd worden (niet bijgesloten) voor de rookafvoer naar buiten ( Zuigversie).
In het geval dat het niet mogelijk is dampen en rook naar buiten af te voeren, kan de afzuigkap in de filterversie gebruikt worden door de montage van een koolstoffilter. Op de verbindingsring B moet, onder de bovenkant van het hangvakje, een afvoerbuis gemonteerd worden voor de afvoer van dampen.
De modellen zonder zuigmotor werken alleen in de zuigversie en moeten aan een afgelegen zuigeenheid aangesloten worden (niet bijgesloten).
Installatie: De afzuigkap moet op een minimale afstand van de kookplaat gehangen worden van 65 cm in geval van elektrische fornuizen en van 75 cm in geval van gasfornuizen of gemengde fornuizen. Dit apparaat moet in een kast of in een andere houder gemonteerd worden.
Ter bevestiging van de afzuigkap als volgt te werk gaan:
Een opening aan de onderkant van het hangvakje maken om de afzuigkap in te voegen, een opening aan de bovenkant van het hangvakje maken voor de afvoerbuis, de afzuigkap op een buitenbuis aansluiten, de elektrische aansluiting uitvoeren, het rooster of vetfilter verwijderen, indien voorzien lijst C verwijderen door op de twee loskoppelingen te drukken D(naargelang het model in Uw bezit kan de loskoppeling D binnen of buiten de afzuigkap liggen onder vetfilter/rooster), de afzuigkap in de opening plaatsten (indien voorzien, nadat de kap in de opening geplaatst is, de zij- verbindingsveren E vastmaken door de sluitingsschroeven F aan te draaien), tenslotte de kap aan het hangvakje bevestigen door middel van alle bijgesloten houtschroeven G. Lijst C (indien voorzien)en het zuigrooster H weer monteren.
Elektrische aansluiting: de netspanning moet overeenstemmen met de spanning weergegeven op het eigenschappen plaatje binnen de kap. Indien van stekker voorzien de afzuigkap aansluiten aan een stopcontact conform de van kracht zijnde normen in een bereikbare plaats. Indien geen stekker aanwezig is (directe aansluiting aan de netvoeding) een tweepolen schakelaar, volgens de norm, toepassen met een openingsafstand tussen de contacten niet kleiner dan 3 mm (bereikbaar).
Waarschuwing: De afzuigkap nooit gebruiken als het rooster niet goed gemonteerd is! De gezogen lucht mag niet afgevoerd worden in een leiding die gebruikt wordt voor de afvoer van rook van apparaten met een andere voeding als de elektrische energiebron. Altijd voor een goede ventilatie van de ruimte zorgen als de afzuigkap en de apparaten met andere energiebron gebruikt worden. Het is streng verboden met open vlammen onder de afzuigkap te koken. Het gebruik van open vlammen is schadelijk voor de filters en kan brand veroorzaken, daarom moet het in ieder geval vermeden worden. Het frituren moet geschieden met voortdurende controle om te voorkomen dat verhit vet in brand raakt. Wat betreft technische en veiligheidsmaatregelen voor de rookafvoer zich strikt houden aan de regelingen voorzien door de plaatselijke bevoegde autoriteiten.
Werking
Het bedieningspaneel is voorzien van een schakelaar voor de selectie van de zuigkracht en voor het aan- en uitschakelen van
het licht op het werkvlak.
Het bevindt zich aan de zijkant van het zuigrooster H.
In geval van bijzondere dampconcentraties in de keuken een sterkere zuigkracht gebruiken. We raden aan de afzuigkap 5 minuten voordat men begint te koken aan te doen en deze nog voor ongeveer 15 minuten nadat men beëindigt heeft aan te laten.
Onderhoud:Voor ieder onderhoud eerst de afzuigkap van de stroom loskoppelen.
Vetfilter –
Indien binnen een steunrooster geplaatst dan kan deze een van de volgende types zijn:
papieren filter deze moet een keer in de maand vervangen worden of wanneer de bovenkant ervan van kleur verandert, als de kleur uit het rooster zichtbaar is.
sponzen filter deze moet met warm zeepwater een keer in de maand gewassen worden en om de 5/6 wasbeurten vervangen worden.
metalen filter deze moet een keer in de maand gereinigd worden met niet agressieve schoonmaakmiddelen, met de hand of in de vaatwasmachine met lage wastemperatuur en een korte wascyclus.
Om de vetfilter J te bereiken het zuigrooster H openen door middel van de haken L en uit de sluitingen K vrijmaken. Sommige modellen zijn voorzien van metalen filter M zonder steunrooster, deze moeten gereinigd worden op de boven omschreven wijze en moeten verwijderd worden door de hendels N naar beneden te drukken.
Koolstoffilter (alleen voor de filterversie)
De koolstoffilter mag niet gewassen of opnieuw gebruikt worden. Deze houdt de lastige kookgeuren vast. De filter moet binnen de afzuigkap gemonteerd worden ter bedekking van het rooster van de motor. Om de vier maanden moet de filter vervangen worden
– deze kan van de volgende types zijn:
Rechthoekige: de filter P ter bedekking van het rooster van de motor plaatsen en de hendel met de klok meedraaien tot de sluiting, voor de demontage in de tegengestelde richting draaien. Ronde – bajonetverbinding de filter in het midden plaatsen (in enkele gevallen de haken Z gebruiken voor het centreren van de filter) ter bedekking van het rooster van de motor controleren dat het verwijspunt X op de filter overeenkomt met punt Y op de kap, daarna met de kok meedraaien; voor de demontage in de tegengestelde richting draaien.
Schoonmaak: De kap moet regelmatig schoon gemaakt worden, zowel binnen als buiten.
Voor de schoonmaak een doek met neutrale reinigingsmiddelen gebruiken. Geen schuurmiddelen gebruiken. Het niet in acht nemen van de reinigingsnormen van de afzuigkap en van de vervanging en reiniging van de filters kan brandgevaar veroorzaken.
Lamp vervanging: Het steunrooster van de vetfilter o de vet- filter zelf verwijderen om de lamphouder te bereiken. Het ka- potte lampje verwijderen en deze met een ovaal witgloeiend lampje max. 40W E14 vervangen. In het geval van model met halogene lampen moeten deze vervangen worden met halogene lampjes van 20W (GU5.3 - Ø50 mm).