Liite
Sanasto
Kuvaruutunäyttö (OSD)
Kuvaruutunäytössä (OSD) voit määrittää kuvaruudun asetukset kuvanlaadun optimoimiseksi tarpeen mukaan. Sen avulla voit muuttaa näytön kirkkautta, värisävyä, kokoa ja monia muita asetuksia näytössä olevien valikoiden kautta.
Gamma
Harmaasävy
Sävyasteikolla viitataan värien tummuuden tasoon, joka osoittaa värimuutosten vaihtelun näytön tummilla ja kirkkailla alueilla. Näytön kirkkauden muutokset ilmoitetaan mustan ja valkoisen vaihteluna, kun taas harmaasävyllä viitataan mustan ja valkoisen väliseen alueeseen. Harmaasävyjen muuttaminen
Pyyhkäisynopeus
Pyyhkäisynopeus, tai virkistystaajuus, viittaa näytön päivitystiheyteen. Kuva näytetään päivittämällä näytön tiedot, vaikka päivitys ei näy paljain silmin. Näytön päivityskertojen määrää kutsutaan pyyhkäisynopeudeksi, ja sen mittayksikkö on Hz. 60 Hz:n pyyhkäisynopeus tarkoittaa, että näyttö päivitetään 60 kertaa sekunnissa. Näytön pyyhkäisynopeus vaihtelee tietokoneen näytönohjaimen ja tuotteen suorituskyvyn mukaan.
Vaakataajuus
Tuotteen näytössä olevat merkit tai kuvat muodostuvat lukuisista pisteistä (pikseleistä). Pikselit lähetetään vaakasuuntaisina juovina, joista luodaan sitten kuva järjestämällä ne pystysuunnassa. Vaakataajuuden mittayksikkö on kHz, joka ilmoittaa, kuinka monta vaakasuuntaista juovaa sekunnissa lähetetään ja näytetään tuotteen näytössä. Jos vaakataajuus on 85, se tarkoittaa, että kuvan muodostavat vaakasuuntaiset juovat lähetetään 85 000 kertaa sekunnissa, ja se ilmoitetaan muodossa 85 kHz.
Pystytaajuus
Yksi kuva muodostuu lukuisista vaakasuuntaisista juovista. Pystytaajuuden mittayksikkö on Hz, joka ilmoittaa, kuinka monta kuvaa vaakasuuntaisista juovista voidaan muodostaa sekunnissa. Jos pystytaajuus on 60, se tarkoittaa, että kuva lähetetään 60 kertaa sekunnissa. Pystytaajuutta kutsutaan myös "virkistystaajuudeksi", ja se vaikuttaa näytön välkyntään.
Liite 221