d)În cazul exploatării abuzive, din acumulatori poate ieși lichid; evitaţi contactul cu acest lichid. În cazul unui contact accidental, spălaţi cu apă. În cazul contactului cu ochii, consultaţi un medic.

Lichidul care iese din acumulatori poate provoca iritaţii sau arsuri.

6)Service

a)Scula electrică trebuie reparată de o persoană calificată, folosind numai piese de schimb identice.

Astfel se asigură menţinerea siguranţei sculei electrice.

PRECAUŢIEŢineţi copiii și persoanele infirme la distanţă.

Atunci când nu este folosită, scula electrică trebuie depozitată departe de zona de acţiune a copiilor și a persoanelor infirme.

PRECAUŢII PRIVIND MAȘINA DE ÎNȘURUBAT CU IMPACT CU ACUMULATOR (WH14DBDL / WH18DBDL)

1.Acesta este un aparat portabil pentru strângerea și slăbirea șuruburilor. Folosiţi-l exclusiv pentru aceste operaţiuni.

2.Folosiţi protecţia auditivă în cazul utilizării aparatului pe perioade lungi.

3.Utilizarea cu o singură mână este foarte periculoasă; în timpul utilizării ţineţi aparatul ferm cu ambele mâini.

4.După montarea vârfului de șurubelniţă, trageţi ușor de vârf pentru a vă asigura că acesta nu este slăbit. Dacă vârful nu este montat corect, acesta se poate slăbi în timpul utilizării, ceea ce poate fi periculos.

5.Folosiţi vârful corespunzător șurubului.

6.Dacă atunci când strângeţi un șurub ţineţi mașina de înșurubat cu impact înclinată faţă de șurub puteţi deteriora capul șurubului iar forţa nu se va transmite corect către șurub. Folosiţi această mașină de înșurubat cu impact în poziţie perpendiculară pe șurub.

7.Schimbaţi întotdeauna acumulatorul la o temperatură de 0 - 40˚C. O temperatură mai scăzută de 0˚C va duce la supraîncărcare, ceea ce este periculos. Acumulatorii nu pot fi încărcaţi la o temperatură mai mare de 40˚C.

Temperatura optimă pentru încărcare este de 20 - 25˚C.

8.Nu folosiţi încărcătorul în mod continuu.

După terminarea încărcării, lăsaţi încărcătorul nefolosit timp de 15 minute înainte de a încărca următorul acumulator.

9.Nu lăsaţi materiale străine să intre în orificiul pentru conectarea acumulatorului.

10.Nu demontaţi niciodată acumulatorul și nici încărcătorul.

11.Nu scurtcircuitaţi acumulatorul. Scurtcircuitarea acumulatorului produce un curent electric foarte mare și produce supraîncălzirea acumulatorului. Rezultatul este arderea sau deteriorarea acumulatorului.

12.Nu aruncaţi acumulatorul în foc. Dacă acumulatorul arde acesta poate exploda.

13.Nu introduceţi obiecte în fantele de ventilaţie ale încărcătorului. Introducerea de obiecte metalice sau inflamabile în fantele de ventilaţie ale încărcătorului duce la apariţia pericolului de electrocutare sau de deteriorare a încărcătorului.

14.Imediat ce constataţi că durata de utilizare după încărcare devine prea scurtă pentru utilizări practice, duceţi acumulatorul la magazinul de la care l-aţi cumpărat. Nu aruncaţi acumulatorii consumaţi.

15.Utilizarea unui acumulator consumat duce la deteriorarea încărcătorului.

PRECAUŢII PRIVIND MAȘINA DE ÎNȘURUBAT CU IMPACT CU ACUMULATOR (WR14DBDL / WR18DBDL)

1.Acesta este un aparat portabil pentru strângerea și slăbirea șuruburilor și a piuliţelor. Folosiţi-l exclusiv pentru aceste operaţiuni.

2.Folosiţi protecţia auditivă în cazul utilizării aparatului pe perioade lungi.

3.Utilizarea cu o singură mână este foarte periculoasă; în timpul utilizării ţineţi aparatul ferm cu ambele mâini.

4.Verificaţi capul pentru a vă asigura că nu este crăpat sau spart. Capetele crăpate sau sparte sunt periculoase. Verificaţi capul înainte de a îl folosi.

Română

5.Fixaţi capul folosind știftul mandrinei și inelul.

În cazul în care știftul mandrinei sau inelul car fixează capul sunt deteriorate, capul poate cădea de pe mașina de înșurubat cu impact, ceea ce este foarte periculos. Nu folosiţi știfturi sau inele dacă acestea sunt deformate, uzate, crăpate sau dacă sunt deteriorate în orice alt mod. Asiguraţi-vă întotdeauna că aţi montat știftul mandrinei și inelul în poziţia corectă.

6.Verificaţi cuplul de strângere.

Cuplul de strângere adecvat pentru strângerea unui șurub depinde de materialul din care este confecţionat șurubul, de dimensiunile sale, de categorie etc.

De asemenea, cuplul de strângere realizat de această mașină de înșurubat cu impact depinde de materialul și de dimensiunile șurubului, de perioada aplicării forţei de impact în funcţie de modul în care este montat capul etc.

De asemenea, cuplul este ușor diferit în momentul în care tocmai aţi înlocuit acumulatorul faţă de momentul în care acumulatorul este aproape descărcat. Folosiţi o cheie cu clichet pentru a verifica dacă șurubul a fost strâns cu cuplul corespunzător.

7.Înainte de a schimba sensul de rotaţie, opriţi mașina de înșurubat cu impact. Întotdeauna înainte de schimba sensul de rotaţie, eliberaţi comutatorul și așteptaţi ca mașina de înșurubat cu impact să se oprească.

8.Nu atingeţi niciodată piesa aflată în mișcare de rotaţie.

Nu apropiaţi porţiunea cu capul în mișcare de mâini și de nici o altă parte a corpului. Capul vă poate agăţa. De asemenea, aveţi grijă să nu atingeţi mandrina după ce aţi folosit mașina în mod continuu o perioadă lungă de timp. Aceasta devine fierbinte și vă puteţi arde.

9.Nu lăsaţi niciodată mașina de înșurubat cu impact să funcţioneze fără sarcină atunci când folosiţi conexiunea articulată.

În cazul în care capul se rotește fără sarcină, conexiunea articulată face ca acesta să se rotească extrem de repede.

Vă puteţi răni sau mișcarea capului poate provoca vibraţii foarte puternice ale mașinii de înșurubat cu impact, cauză din care este posibil să o scăpaţi.

10.Schimbaţi întotdeauna acumulatorul la o temperatură de 0 - 40˚C. O temperatură mai scăzută de 0˚C va duce la supraîncărcare, ceea ce este periculos. Acumulatorii nu pot fi încărcaţi la o temperatură mai mare de 40˚C.

Temperatura optimă pentru încărcare este de 20 - 25˚C.

11.Nu folosiţi încărcătorul în mod continuu. După terminarea încărcării, lăsaţi încărcătorul nefolosit timp de 15 minute înainte de a încărca următorul acumulator.

12.Nu lăsaţi materiale străine să intre în orificiul pentru conectarea acumulatorului.

13.Nu demontaţi niciodată acumulatorul și nici încărcătorul.

14.Nu scurtcircuitaţi acumulatorul. Scurtcircuitarea acumulatorului produce un curent electric foarte mare și produce supraîncălzirea acumulatorului. Rezultatul este arderea sau deteriorarea acumulatorului.

15.Nu aruncaţi acumulatorul în foc. Dacă acumulatorul arde acesta poate exploda.

16.Nu introduceţi obiecte în fantele de ventilaţie ale încărcătorului. Introducerea de obiecte metalice sau inflamabile în fantele de ventilaţie ale încărcătorului duce la apariţia pericolului de electrocutare sau de deteriorare a încărcătorului.

17.Imediat ce constataţi că durata de utilizare după încărcare devine prea scurtă pentru utilizări practice, duceţi acumulatorul la magazinul de la care l-aţi cumpărat. Nu aruncaţi acumulatorii consumaţi.

18.Utilizarea unui acumulator consumat duce la deteriorarea încărcătorului.

PRECAUŢII REFERITOARE LAACUMULATORUL LITIU-ION

Pentru prelungirea duratei de viaţă, acumulatorul litiu-ion este echipat cu o protecţie pentru oprirea furnizării de energie.

În situaţiile 1 la 3 descrise mai jos, atunci când folosiţi aparatul, chiar dacă acţionaţi declanșatorul motorul se poate opri. Aceasta nu este o defecţiune, ci un rezultat al funcţiei de protecţie.

1.Atunci când acumulatorul este descărcat motorul se oprește. În această situaţie încărcaţi imediat acumulatorul.

64