K Ä Y T T Ö O H J E • R 7 1 0
KISKO | KUVA 4 |
Liitä kiskosta ja rungosta tulevat mittarijohdot toisiinsa. Aseta kiskon etupää kohdalleen eturungon kiinnityskorvakkeiden väliin. Varo vahingoittamasta johtoja! Aseta 3/8” aluslaatta 3/8” x 5” pultin päähän ja työnnä pultti sekä korvakkeiden että kiskon etupään läpi. Aseta 3/8” aluslaatta ja lukitusmutteri pultin päähän ja kiristä mutteri 15 mm avaimilla.
LUKITUSSOKKA | KUVA 4 |
Työnnä kiskon lukitussokka eturungon kiinnitys- korvakkeen ja kiskon etupään läpi. Kiristä lukitus- sokka. TÄRKEÄ Ä! Poistamalla lukitussokan voit nostaa kiskon ylös tilaa säästävään säilytysasentoon.
VETOKAPULA | KUVA 5 |
Pujota
MITTARI | KUVA 6 |
Pujota mittarin kiinnitysruuvi mittarin takaosan pidikkeen läpi. Liitä mittarijohdot mittarin takana oleviin liittimiin
M I T T A R I
Mittari käynnistyy kun aloitat harjoituksen tai painat
Suojaa mittari liialta auringonvalolta, koska se saattaa vaurioittaa mittarin nestekidenäyttöä. Vältä myös mittarin joutumista kosketuksiin veden kanssa. Voimakkaat iskut voivat myös vaurioittaa mittaria.
NÄYTÖT
STROKES:
karttuva vetomäärä ylöspäin
TIME:
kuluva aika ylöspäin
STROKES/MIN:
vetomäärä minuutissa
DISTANCE:
Karttuva matka kilometreinä
PULSE:
Sydämen lyöntitaajuus minuutissa
H A R J O I T T E L U
Soutu on tehokas kuntoilumuoto. Se vahvistaa sydäntä ja parantaa verenkiertoa, ja sen vaikutus kohdistuu kaikkiin suuriin lihasryhmiin: selkään, vatsaan, käsiin, hartioihin, lantioon ja jalkoihin.
Harjoittelu soutulaitteella on erinomaista aerobista liikuntaa, jonka perusideana on, että liikunta on sopivan kevyttä mutta pitkäkestoista. Aerobinen liikunta perustuu elimistön maksimaalisen hapenottokyvyn parantamiseen, se puolestaan lisää kestävyyttä ja kuntoa. Elimistön kyky käyttää rasvaa polttoaineena on suoraan riippuvainen sen kyvystä kuljettaa happea.
Aerobinen liikunta on ennen muuta miellyt- tävää. Hien pitää nousta pintaan, mutta liikunnan aikana ei saa hengästyä. Liikkua pitäisi vähintään kolme kertaa 30 minuuttia viikossa. Näin saavu- tetaan peruskunto. Sen säilyminen edellyttää paria liikuntakertaa viikossa. Kun peruskunto on saavu- tettu, sen nostaminen on helppoa vain harjoitus- kertoja lisäämällä.
Liikunta palkitsee laihduttajan aina, sillä se on ainoa keino lisätä elimistön energiankulutusta. Siksi etenkin laihduttajan kannattaa liittää vähäkaloriseen ruokavalioon aina myös säännöllinen liikunta.
Laihduttajan olisi syytä liikkua päivittäin; aluksi joko 30 minuuttia kerrallaan tai pienempinä jaksoina ja vähitellen lisäten päivittäistä määrää tuntiin. Liikkeelle kannattaa lähteä rauhallisesti ja pienellä vastuksella. Kova rasitus ylipainoisella voi kuormittaa liikaa sydäntä ja verenkiertoelimistöä. Kunnon kohotessa vastusta ja vetonopeutta voidaan vähitellen lisätä.
SOUTUVASTUKSEN SÄÄTÖ
Ilmanvastusjarrullisessa soutulaitteessa soutuvastus on riippuvainen soutuvetojen voimasta: mitä voi- makkaampia vetosi ovat, sitä suurempi on vastus.
H U O L T O
Soutulaitteen huoltotarve on erittäin vähäinen. Tarkista kuitenkin aika ajoin kaikkien kiinnitys- ruuvien ja muttereiden kireys. Tarkista ennen jokaista harjoituskertaa, että vaijeri on hyvässä kunnossa. Puhdista laite pölystä ja liasta hieman kostealla liinalla tai pyyhkeellä. Älä käytä liuottimia.
Mikäli laitteen toiminnassa ilmenee häiri- öitä käytön aikana, ota välittömästi yhteys laitteen myyjään. Jatkuvasta laaduntarkkailusta huolimatta laitteessa saattaa esiintyä yksittäisistä komponenteista johtuvia yksilövikoja tai toiminta- häiriöitä. Koko laitteen toimittaminen korjattavaksi on kuitenkin monesti turhaa, koska vika on useimmiten korjattavissa ko. osan vaihdolla.
PARISTOJEN VAIHTO
Mikäli mittarin näyttö heikkenee huomattavasti tai mittarissa ei ole lainkaan näyttöä, vaihda paristot. Avaa mittarikotelon kansi, vaihda paristot (1,5 V AA) ja kiinnitä mittarikansi takaisin koteloon.
24