Philips 29PT8640/12 manual Ordlista

Models: 29PT8640/12

1 216
Download 216 pages 4.07 Kb
Page 96
Image 96

Tips

Dålig bild

Närhet till berg eller höghus kan ge upphov till dubbla bilder, eko eller skuggor. Försök i så fall att ställa in bilden manuellt: se Fininställning (s. 5) eller ändra utomhusantennens riktning. Är du säker på att din antenn kan ta in sändningar på den här frekvensen (UHF- eller VHF-band)?

Vid svåra mottagningsförhållanden (flimrig bild) skall Dynamic NR i menyn Egenskaper ställas på Till (s. 6).

Ingen bild

Om TV-mottagaren inte startar, tryck två gånger på standbyknappen på fjärrkontrollen. Du har väl inte glömt att ansluta antennen? Har du valt rätt system (s. 5)? Dåligt anslutna eurokablar eller antennuttag är ofta orsaken till bild- och ljudproblem (det händer att anslutningssladdarna dras ut till hälften när du flyttar eller vänder TV-apparaten). Kontrollera samtliga anslutningar.

Anslutna apparater ger bild i svart-och-vitt

Du har inte valt rätt signal med knappen n: S-VHS2 i stället för EXT2. Kontrollera att den videokassett du skall spela har spelats in med en norm (PAL, SECAM, NTSC) som videobandspelaren kånner igen.

Inget ljud

Om du på vissa kanaler får in bild men inget ljud innebär det att du inte har rätt TV- system. Förändra inställningen System (s. 5).

Text-TV

Är bilden illa inställd? Kontrollera att inställningen Land är korrekt inställd (s. 5).

Om fjärrkontrollen inte längre fungerar: kontrollera att inställningen på sidan av fjärrkontrollen är i TV-läge.TV-apparaten reagerar inte på fjärrkontrollen och kontrollampan blinkar inte när du använder fjärrkontrollen? Dags att byta batterier.

Beredskapsläge

Stannar din TV-apparat kvar i berdeskapsläge när du sätter på den och visas texten Låsfunktion när du använder TV-apparatens knappar? Tillvalet Barnlås är inkopplat

(se s. 7). Om TV-apparaten inte får någon signal efter 15 minuter går den automatiskt över till beredskapsläge.

För att spara el är TV-apparaten försedd med delar som möjliggör en mycket låg förbrukning i beredskapsläge (mindre än 1 W).

Händer det fortfarande ingenting?

Försök aldrig reparera TV-apparaten själv när något är fel.Ta alltid kontakt med din återförsäljare.

Rengöring av TV-apparaten

Skärmen och TV-höljet bör endast rengöras med en ren och mjuk duk som inte luddar. Använd inte produkter baserade på alkohol eller lösningsmedel.

Ordlista

RGB-signaler:Tre olika videosignaler Röd, Grön och Blå som direkt styr de röda, gröna och blå elektroderna i bildröret. När dessa signaler används blir bildkvaliteten mycket god.

NICAM-ljud:Förfarande med vilket digitalt ljud kan sändas.

System: TV-bilderna sänd inte på samma sätt i alla länder. Det finns flera olika normer för TV- sändning: BG, DK, I och LL’. Inställningen System (s. 5) används för att välja en av dessa normer. Förväxla inte med PAL eller SECAM färgkodning. PAL används i de flesta europeiska länder, Secam i Frankrike, Ryssland och i de flesta afrikanska länder. Förenta Staterna och Japan använder ett annat system som heter NTSC.

100Hz: Konventionella TV-apparater (50 Hz) visar 25 kompletta bilder per sekund. 100 Hz-tekniken innebär fördubblad frekvens, vilket innebär att apparaten visar 50 kompletta bilder per sekund. Bilden blir behagligare att se på och eventuellt flimmer försvinner.

16/9: Betecknar förhållandet mellan skärmens bredd och höjd.TV-apparater med bred skärm har proportionerna 16:9, andra TV-mottagare har traditionellt 4:3-format.

12

Page 96
Image 96
Philips 29PT8640/12 manual Ordlista