REÎNCĂLZIREA

Cuptorul cu microunde va reîncălzi alimentele într-o fracţiune din timpul necesar pentru reîncălzirea pe plitele şi aragazurile obişnuite.

Utilizaţi ca reper nivelurile de putere şi timpii de reîncălzire din următorul tabel. Duratele din tabel sunt calculate la o temperatură a camerei de aproximativ +18 - +20 °C sau pentru alimente răcite la o temperatură de circa +5 - +7 °C.

Aranjarea şi acoperirea

Evitaţi să reîncălziţi alimente mari, cum ar fi o bucată mare de carne – acestea se supraîncălzesc şi se usucă înainte ca mijlocul să fie pătruns. Reîncălzirea bucăţilor mici va da rezultate mult mai bune.

Nivelurile de putere şi amestecarea

Unele alimente pot fi reîncălzite la un nivel de putere de 800 W, în timp ce altele trebuie reîncălzite la o putere de 600 W, 450 W sau chiar 300 W. Pentru indicaţii, consultaţi tabelele. În general, este mai bine să reîncălziţi alimentele la un nivel de putere mai mic, dacă alimentele sunt delicate, în cantităţi mici sau dacă se încălzesc foarte repede (de exemplu bucăţile mici). Pentru rezultate optime, amestecaţi bine sau întoarceţi alimentele în timpul reîncălzirii. Dacă este posibil, amestecaţi alimentele din nou înainte de a le servi.

Aveţi grijă când încălziţi lichide şi hrană pentru bebeluşi. Pentru a preveni fierberea eruptivă a lichidelor şi arderea, amestecaţi lichidele înainte, în timpul şi după încălzire. Lăsaţi lichidele în cuptorul cu microunde pe durata de aşteptare. Vă recomandăm să puneţi o lingură de plastic sau o baghetă de sticlă în lichide. Evitaţi supraîncălzirea (şi implicit alterarea) alimentelor.

Este preferabil să subestimaţi timpul de preparare şi să îl prelungiţi dacă este necesar.

Încălzirea şi duratele de aşteptare

Când reîncălziţi un aliment pentru prima dată, este bine să notaţi durata – pentru referinţă viitoare.

Asiguraţi-vă întotdeauna că alimentele reîncălzite degajă aburii fierbinţi. Aşteptaţi câteva minute după reîncălzire - pentru a permite uniformizarea temperaturii alimentelor.

Durata de aşteptare recomandată după reîncălzire este 2-4 minute, dacă nu se specifică altă durată în tabel.

Aveţi grijă când încălziţi lichide şi hrană pentru bebeluşi. Consultaţi şi capitolul despre măsurile de siguranţă.

REÎNCĂLZIREA LICHIDELOR

Lăsaţi întotdeauna să treacă minim 20 de secunde de la oprirea cuptorului, pentru ca temperatura să se uniformizeze. Amestecaţi lichidul în timpul încălzirii, dacă este necesar, şi amestecaţi ÎNTOTDEAUNA după încălzire. Pentru a preveni fierberea eruptivă şi arderea, puneţi o lingură sau o baghetă de sticlă în băuturi şi amestecaţi-le înainte, în timpul şi după încălzire.

REÎNCĂLZIREA HRANEI PENTRU BEBELUŞI

HRANA PENTRU BEBELUŞI: Goliţi într-un castron adânc din ceramică. Se acoperă cu un capac de plastic. Amestecaţi bine după reîncălzire! Lăsaţi să se răcească 2-3 minute înainte de servire. Amestecaţi din nou şi verificaţi temperatura.

Temperatura de servire recomandată: între 30-40 °C.

LAPTE PENTRU BEBELUŞI: Turnaţi laptele într-un recipient din sticlă sterilizat. Reîncălziţi-l fără capac. Nu încălziţi niciodată biberonul bebeluşului cu tetina ataşată, deoarece recipientul poate exploda în caz de supraîncălzire. Agitaţi bine înainte de perioada de aşteptare şi agitaţi din nou înainte de servire! Verificaţi cu grijă temperatura laptelui şi a hranei pentru bebeluş înainte de servire. Temperatura de servire recomandată: cca.

37 °C.

OBSERVAŢIE: În special hrana pentru bebeluşi trebuie verificată cu atenţie înainte de servire, pentru a preveni arderea.

Utilizaţi ca reper nivelurile de putere şi timpii de reîncălzire din următorul tabel.

21

ROMÂNĂ

GE86V_BOL_03933E_RO.indd 21

2011-04-01 9:42:44

Page 105
Image 105
Samsung GE86V-SS/BOL, GE86V-WW/BOL, GE86V-SS/XEO manual Reîncălzirea Lichidelor, Reîncălzirea Hranei Pentru Bebeluşi