
Çalıştırma
1İmha edicinin fişini prize takın.
2Ana açma düğmesine (d) basın. Bu elektrik akımını açacak ve gösterge panelindeki (a) bütün LED uyarı ışıkları sırayla yanıp sönecektir. İmha edici şimdi hazır moddadır ve gösterge panelindeki sarı “Makine Açık” simgesi yanar.
3İmha etme işlemine başlamak için sağdaki otomatik çalıştırma düğmesine
(e) basın. Bunu yaptığınızda, besleme bölgesin çevre ışığı ve yeşil simgesi yanacaktır.
Bu, imha ediciyi otomatik moda sokar ve sıkışmaönleyici Mercury mekanizmasını harekete geçirir. Artık imha işlemi yapabilirsiniz.
T
4İmha edilecek kağıtları besleme bölgesine sokun. Sıkışma önleyici Mercury mekanizması, imha edilecek kağıt destesinin kalınlığını algılayacaktır.
Kalınlık imha edicinin kapasitesinin içindeyse motor çalışır ve kağıtlar imha edilir. Süreç bittiğinde kesiciler durur. Destenin kalınlığı imha edicinin yaprak kapasitesinden fazlaysa, besleme girişinin çevresindeki ışık yeşilden kırmızıya dönüşür ve motor çalışmaz. Bu durumda gösterge panelindeki kırmızı Mercury simgesi yanıp söner, yeşil söner ve kırmızı
yanar.
5Böyle bir durum olursa, destedeki sayfaların bazılarını çıkarın ve besleme girişinin çevresindeki ışık tekrar yeşil olana kadar yeniden deneyin. Bu olduğunda, imha edici otomatik olarak çalışmaya başlayacak ve kağıtlar imha edilecektir.
İmha edici otomatik moddayken 10 dakika süreyle kullanılmadan bırakılacak olursa, fazla elektrik harcanmaması için, otomatik olarak tekrar hazır moda döner.
Geriye Çalıştırma
1Bir belgeyi imha ederken makinenin çalışma yönünü geriye çevirmek isteyecek olursanız kullanabileceğiniz bir geriye çalıştırma düğmesi vardır
(f).
2Geriye çalıştırma düğmesine bastığınızda kesiciler ters yönde çalışmaya başlar ve imha edilmekte olan belgeyi geri almanız mümkün olur. Besleme bölgesinin çevresindeki ışık kırmızıya dönüşür.
3Makine ancak geriye çalıştırma düğmesi basılı olarak tutulduğu sürece geriye doğru çalışır. Düğme bırakıldığında tekrar hazır moda geçer.
4Tekrar otomatik moda geçmek için sağdaki otomatik çalıştırma düğmesine basmanız yeter.
CD ve Kredi Kartlarının İmha Edilmesi
Mercury modelleri aynı zamanda CD ve kredi kartı imha edebilir.
1Besleme bölgesinin merkezinde bulunan turuncu CD ağzını (g) çekin ve imha edicinin ağzına gelecek şekilde yerleştirin.
2Kredi kartı imha etmek için, imha ediciyi otomatik moda geçirip kredi kartını imha edicinin ortasına sokun.
3CD imha etmek için, turuncu CD ağzının kenarlarını açın, imha ediciyi otomatik moda geçirip CD’yi CD girişinin ortasına sokun.
Bir seferde yalnızca 1 CD imha edilebilir.
Ender olarak kağıt sıkışmasıyla karşılaşıldığında
İmha etme makinesi ender olarak tıkanacak olursa, tıkanıklığı gidermek için geriye çalıştırın. (Geriye Çalıştırma bölümüne bakın)
Geriye çalıştırmayla ileriye çalıştırma arasında gidip gelmek (Otomatik Çalıştırma Düğmesini 2 saniye tutun) besleme bölgesindeki tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olacaktır.
Tıkanıklık giderildikten sonra otomatik moda dönmek için sağdaki otomatik çalıştırma düğmesine bir kez basın. Artık tekrar normal şekilde imha yapmaya başlayabilirsiniz.
Çöp Kutusu Dolduğunda
Çöp kutusu dolduğunda imha edici işlemez, kırmızı “kutu doldu” simgesi yanıp söner, yeşil söner ve kırmızı
yanar.
Bu olduğunda kutuyu boşaltmanız gerekir.
•Boşaltmak için çekmeceyi açın. (RSX1530, RSS1830, RSS2230 )
•Kutuyu bulmak için kapıyı açın. (RDS2050, RDX1750, RDS2270 RDX1970 )
Kutuyu boşalttıktan sonra, imha işlemine devam etmek için kapıyı/çekmeceyi kapatın ve otomatik çalıştırma düğmesine basın.
Kapı Açılmasına İlişkin
Güvenlik Önlemi
İmha işlemi sırasında kapı açılacak olursa, bir güvenlik önlemi olarak imha edici derhal durur ve gösterge panelindeki kırmızı “kapı açık” simgesi yanıp söner. Yeşil söner ve kırmızı
yanar. İmha işlevine devam etmek için kapıyı kapatıp otomatik çalıştırma düğmesine basın.
Aşırı Isınma
İmha edici aralıksız olarak uzun süreler boyunca çalıştırılacak olursa aşırı ölçüde ısınabilir. Bu durumda gösterge panelindeki sarı kum saati simgesi yanıp söner, yeşil söner ve kırmızı
yanar.
İmha edici yeniden kullanıma hazır olduğunda kum saati simgesinin yanıp sönmesi durur ve yeşil bir kez daha yanar. İmha işlemine devam etmek için otomatik çalıştırma düğmesine basın.
Çöp Torbaları
AS1000 sayılı Rexel çöp torbaları (Kod 40070) RDS2050,RDX1750, RDS2270, RDX1970 modelleriyle kullanılmalıdır. RSX1530, RSS1830, RSS2230 modelleriyle torba kullanılmamasını salık veririz.
19