de nodige voorzichtigheid te gebeuren daar een achtste slag al aanzienlijke gevolgen heeft voor de loop van de band. Draai de inbusbouten dus met maximaal 1/8 slag met de klok mee of tegen de klok in. Controleer elke keer het gevolg hiervan.
3.Indien de band naar rechts trekt, draai dan de rechter inbusbout achter op De trainer 1/8 slag met de klok mee en de linker inbusbout 1/8 slag tegen de klok in.
4.De band is correct afgesteld wanneer deze in het midden blijft lopen. Wanneer de band nog steeds naar links of naar rechts trekt dient u het afstellen te herhalen, stapje voor stapje, totdat de band recht loopt.
Het is belangrijk dat u de band op tijd centreert. Indien de band gedurende langere tijd aanloopt kan deze storingen gaan vertonen. De garantie op de trainer dekt geen storingen of beschadigingen die ontstaan zijn door verwaarlozing van het centreren.
HET SPANNEN VAN DE BAND
Indien de band gaat slippen dient u deze wat strakker te stellen. Het is niet goed om de band te strak te zetten; houd de spanning zo gering mogelijk. Het bijstellen van de spanning geschiedt met dezelfde inbusbouten die ook dienen voor het centreren.
1.Schakel de stroom in via de hoofdschakelaar en laat de band lopen met een snelheid van ongeveer 5 km/u.
2.Draai de beide inbusbouten achter op de trainer 1/8 slag met de klok mee.
3.Controleer of de spanning correct is door op de band te gaan lopen en deze af te remmen (alsof u bergaf loopt). BELANGRIJK! Bij krachtig afremmen mag de band slippen.
4.Indien de band, bij licht afremmen nog steeds slipt, draai dan de inbusbouten nogmaals 1/8 aan en herhaal de controle. Of controleer spanning van de aandrijfriem van de motor.
ONDERHOUD
Controleer regelmatig of schroeven en bouten goed zijn aangedraaid zijn en of de bedrading op zijn plaats zit. Draai de bouten en moeren niet te vast, dit kan de J 440 beschadigen.
SCHOONMAKEN EN
INSPECTEREN VAN DE LOOPMAT
Schakel de J 440 uit en neem het elektrasnoer zowel uit de wandcontactdoos als uit de looptrainer. Leg de looptrainer voorzichtig op een zijkant (leg iets onder de
SCHOONMAKEN
Neem de loopvlakken, de handgrepen en de monitor goed af met een vochtige lap of handdoek. Gebruik hierbij geen oplosmiddelen. Neem de stofzuiger met een smal mondstuk en zuig voorzichtig alle zichtbare onderdelen (loopmat, loopvlak, opstappanelen etc.). Door de J 440 op een van de zijkanten te leggen (niet vergeten hier iets onder te leggen zodat de voorkappen niet beschadigen) kan de looptrainer ook aan de onderkant schoon gezogen worden. Zuig ook het motorcompartiment onder de afdekkap regelmatig schoon.
SCHOONMAKEN VAN DE ACHTERROL
De rollers van de loopband dienen eenmaal per jaar te worden gereinigd. Verwijder de achterrol kappen. Draai de stelschroeven, aan de achterzijde van de J 440, zover los dat de rol van zijn plaats tussen de loopmat verwijderd kan worden. Maak de rol schoon, door deze bv. met een stevige borstel schoon te maken. Veeg de rol verder schoon met een vochtige doek. Plaats de rol weer tussen de loopmat en leg deze terug in het frame. Draai de stelschroeven weer vast, waarbij u goed moet opletten dat de loopmat goed uitgelijnd en gecentreerd op het loopvlak ligt en plaats de achterrolkappen weer terug. Indien de looptrainer toch nog een storend geluid blijft maken, neemt u contact op met uw
SMEREN VAN DE LOOPBAND
BELANGRIJK! Het belangrijkste onderhoud van de looptrainer bestaat uit de smering. Controleer voor dat de looptrainer gebruikt wordt en na elke 50 uur gebruik, tussen de loopmat en de loopplaat, dat zowel de onderzijde van de loopmat als de bovenzijde van de loopplaat, nog voldoende met
BELANGRIJK! Smeer de looptrainer nooit met een ander smeermiddel dan de
1.Laat de band langzaam (5 km) draaien.
28