E. PORNIREA ȘI OPRIREA 1,4,5,6,7,8,9,11,12,13

Pornirea: apucaţi ferm mașina cu ambele mâini, eliberaţi braţul de frânare a lanţului în timp ce vă asiguraţi că mâna este tot pe mânerul din faţă, apăsaţi și ţineţi apăsat dispozitivul de blocare a comutatorului, apoi apăsaţi comutatorul (în acest moment, dispozitivul de blocare a comutatorului poate fi eliberat).

Oprirea: Mașina se va opri în orice moment în care eliberaţi comutatorul. În cazul în care mașina nu se oprește, activaţi frâna lanţului, deconectaţi cablul de la priza electrică și duceţi mașina la Centrul de Service Autorizat.

F. LUBRIFIEREA CADRULUI ȘI LANŢULUI 3,6,7,8,9,12

ATENŢIE! Lubrifierea insuficientă va duce la ruperea lanţului și poate cauza răniri grave sau chiar fatale.

Lubrifierea cadrului și a lanţului este realizată de o pompă automată. Consultaţi Întreţinereapentru indicaţii privind asigurarea certitudinii că uleiul de lanţ este suficient distribuit.

Alegerea uleiului de lanţ

Folosiţi întotdeauna ulei nou (de tip special pentru lanţ) cu vâscozitate corespunzătoare: uleiul trebuie să aibă o bună aderenţă și să garanteze proprietăţi bune de lubrifiere atât iarna, cât și vara. Dacă nu este disponibil ulei de lanţ, poate fi utilizat ulei de transmisie EP 90. Nu utilizaţi niciodată ulei uzat deoarece acesta este dăunător sănătăţii, mașinii și mediului. Asiguraţi-vă că uleiul este potrivit temperaturii mediului în care unealta va fi

utilizată: Pentru temperaturi sub 0 ĄC anumite uleiuri devin mai vâscoase, supraîncărcând pompa și cauzând defecţiuni. Contactaţi Centrul de Service Autorizat local pentru sfaturi privind alegerea tipului de ulei.

Umplerea rezervorului de ulei

Deșurubaţi capacul rezervorului de ulei și umpleţi rezervorul cu grijă, atenţie să nu scurgă pe lângă rezervor (dacă se scurge, curăţaţi cu atenţie mașina), apoi înșurubaţi bine capacul.

G. ÎNTREŢINEREA 1,2,3,4,5,6,7,8,9,12,13

ATENŢIE! În cazurile în care mediile de lucru sunt murdare sau cu praf, operaţiile descrise trebuie realizate mult mai frecvent decât se menţionează în instrucţiuni.

Înainte de fiecare utilizare

Verificaţi dacă pompa de ulei pentru lanţ funcţionează corect: îndreptaţi cadrul spre o suprafaţă curată la o distanţă de circa 20 centimetri; după funcţionarea mașinii timp de aproximativ un minut, suprafaţa ar trebui să prezinte urme clare de ulei (fig. 1).

Verificaţi că nu este necesară o forţă excesivă pentru activarea sau dezactivarea frânei de lanţ. De asemenea, verificaţi că nu se activează foarte ușor și că nu este blocată. Verificaţi apoi funcţionarea frânei de lanţ după cum urmează: eliberaţi frâna de lanţ, apucaţi corect mașina cu mâinile și porniţi-o, activaţi frâna de lanţ împingând înainte protecţia mâinii din faţă cu încheietura mâinii stângi sau cu braţul dar fără să luaţi mâna de pe mâner (fig. 2). Dacă frâna de lanţ funcţionează corect, lanţul se va opri imediat.

Verificaţi ca lanţul să fie corect ascuţit, se află în stare bună de funcţionare și că tensionarea lanţului este corectă. Dacă lanţul prezintă uzuri neregulate sau dacă lungimea dintelui de tăiere este de numai 3

mmlungime, lanţul trebuie înlocuit (fig. 3). Curăţaţi orificiile de evacuare a aerului pentru a preveni supraîncălzirea motorului (fig. 4).

Verificaţi funcţionarea corectă a comutatorului și a dispozitivului de blocare a comutatorului (se va realiza cu frâna de lanţ eliberată): apăsaţi comutatorul și dispozitivul de blocare a comutatorului și asiguraţi-vă că acestea revin în poziţia de oprire în momentul în care sunt eliberate; verificaţi dacă nu se poate apăsa comutatorul fără activarea dispozitivului de blocare a comutatorului.

Verificaţi dacă protecţia mâinii drepte și captatorul de lanţ se află în stare bună, fără defecte vizibile, cum ar fi materialul deteriorat.

LIMBA ROMÂN^ - 7

Page 250
Image 250
McCulloch Inline 1650, 964830401 Pornirea ȘI Oprirea 1,4,5,6,7,8,9,11,12,13, Lubrifierea Cadrului ȘI Lanţului 3,6,7,8,9,12