Generelt om sikkerheden
2. Elektrisk sikkerhed
Forebyg livsfarlige elektriske stød:
a)Apparatets stik skal passe til stikdåsen. Stikket må ikke ændres på nogen måde. Der må ikke anvendes adapeter- stik sammen med apparatet der har sikkerhedsjording. Uændrede stik og passen- de stikdåser nedsætter risikoen for elektrisk stød.
b)Undgå kropskontakt med jordede overflader som f.eks. rør, varmeap- parater, komfurer og køleskabe. Der er øget risiko ved et elektrisk stød hvis legemet har jordforbindelse.
c)Apparatet skal beskyttes
mod regn og væde. Hvis der trænger vand ind i et elektrisk apparat
er der forøget risiko for elektrisk stød.
d)Ledningen må ikke benyttes
til at bære maskinen i, hænge den op i eller til at trække stikket ud med. Ledningen skal holdes på afstand varme, olie, skarpe kanter eller dele af apparatet der er i bevæ- gelse. Beskadigede eller forsnoede ledninger forhøjer risikoen for elektrisk stød.
e)Til arbejde med elektriske redskaber under åben himmel, skal der anven- des forlængerledninger der også er godkendt til udendørs anvendelse. Anvendelsen af en sådan ledning nedsætter risikoen for elektrisk stød.
f)Hvis det ikke er til at undgå at elek- trisk værktøj skal bruges i fugtige omgivelser, skal der anvendes en fejlstrømskontakt. En sådan forringer risikoen for elektrisk stød.
3. Personlig sikkerhed
a)Bevar hele tiden opmærksomheden, pas på hvad De foretage Dem og gå til værks med det elektriske værktøj med fornuften i behold. Undlad at
32 DK
bruge apparatet hvis De er træt eller under indflydelse af euforiserende stoffer, alkohol eller medikamenter. Et øjebliks uopmærksomhed under benyttelse af apparatet kan føre til alvorlige kvæstelser.
b)Ifør Dem personligt sikker-
hedsudstyr, og bær altid sik- kerhedsbriller. Personligt
sikkerhedsudstyr, som f.eks. støvmaske, skridsik- kert fodtøj, sikkerhedshjelm eller høreværn, alt efter det elektriske redskabs art og anvendelse, nedsætter risikoen for tilskadekomst.
c)Undgå utilsigtet igangsætning. Der skal drages omsorg for at det elektri- ske redskab er slået fra før det bliver forbundet med elektricitetsforsynin- gen, når det tages op eller bliver bå- ret. Hvis man har en finger på afbryderen eller apparatet er slået til medens det bliver båret, kan dette have ulykker til følge.
d)Indstillingsredskaber eller skruenøg- ler skal fjernes før apparatet bliver startet. Et stykke værktøj eller en nøgle der sidder i en bevægelig del af apparatet, kan afstedkomme kvæstelser.
e)Undgå at indtage anormal kropshold- ning. De skal sørge for at De står sikkert og hele tiden er i balance. På den måde kan apparatet bedre kontrolleres i uventede situati- oner.
f)Ifør Dem egnet beklædning. Den må ikke være vid, og smykker skal læg- ges væk. Hår, beklædningsdele og handsker skal holdes borte fra bevæ- gelige dele. Hvis De har langt hår, bør De bru- ge et hårnet. Løst siddende beklædning, smykker eller hår kan blive grebet af dele der bevæger sig.
g)Hvis der monteres opsugnings- og opfangsanordninger, skal disse være sluttet til og anvendes korrekt. An- vendelse af den slags anordninger nedsætter faremomenterne som følge af støv.