Ouăle crude sau fierte cu tot cu coajă nu trebuie încălzite în cuptorul cu microunde deoarece pot exploda, chiar şi după încheierea ciclului de încălzire la microunde. De asemenea, nu încălziţi sticle, borcane şi recipiente vidate sau sigilate şi nici nuci cu coajă, roşii etc.
Nu acoperiţi orificiile de ventilaţie cu materiale textile sau hârtie. Acestea pot lua foc în timpul evacuării aerului fierbinte din cuptor. De asemenea, cuptorul se poate supraîncălzi şi se poate opri automat, caz în care va rămâne oprit până la răcirea suficientă.
Folosiţi întotdeauna mănuşi speciale pentru cuptor atunci când scoateţi un recipient din cuptor, pentru a evita arsurile accidentale.
Amestecaţi lichidele la jumătatea timpului de încălzire sau după aceasta şi aşteptaţi cel puţin 20 de secunde după încălzire pentru a preveni fierberea întârziată.
Staţi la distanţă de un braţ de cuptor atunci când deschideţi uşa pentru a evita opărirea cu aerul sau aburul fierbinte evacuat.
Nu puneţi în funcţiune cuptorul cu microunde dacă este gol. Cuptorul cu microunde se va opri automat timp de 30 de minute din motive de siguranţă. Recomandăm să lăsaţi permanent un pahar de apă în interiorul cuptorului pentru a absorbi energia microundelor în cazul pornirii accidentale a cuptorului.
Instalaţi cuptorul cu respectarea spaţiilor libere specificate în acest manual. (Consultaţi Instalarea cuptorului cu microunde.)
Aveţi grijă când conectaţi alte echipamente electrice la prize din apropierea cuptorului.
GE109MST1_BOL-DE68-04287A-01_RO.indd 10
MĂSURI DE PRECAUŢIE PENTRU EVITAREA POSIBILEI EXPUNERI LA ENERGIE DE MICROUNDE EXCESIVĂ. (NUMAI FUNCŢIA DE MICROUNDE)
Nerespectarea următoarelor măsuri de siguranţă poate avea ca rezultat expunerea nocivă la microunde.
(a)În niciun caz nu trebuie să încercaţi să puneţi în funcţiune cuptorul cu uşa deschisă, să modificaţi dispozitivele de blocare de siguranţă (zăvoarele uşii) sau să introduceţi obiecte în orificiile de blocare de siguranţă.
(b)NU aşezaţi obiecte între uşa cuptorului şi partea frontală a acestuia şi nu lăsaţi să se acumuleze resturi de alimente sau de agenţi de curăţare pe suprafeţele de etanşare.
uşii sunt menţinute curate prin ştergere după utilizare mai întâi cu o cârpă umedă şi apoi cu o cârpă moale uscată.
(c)NU puneţi în funcţiune cuptorul dacă este defect până când nu este reparat de un tehnician de service calificat, instruit de producător. Este extrem de important ca uşa cuptorului să se închidă corespunzător şi următoarele componente să nu prezinte defecţiuni:
(1)uşa (îndoită)
(2)balamalele uşii (rupte sau desprinse)
(3)Elementele şi suprafeţele de etanşare ale uşii
(d)Cuptorul nu trebuie să fie reglat sau reparat decât de tehnicieni de service calificaţi, instruiţi de producător.
Samsung va percepe o taxă de reparaţii pentru înlocuirea unui accesoriu sau remedierea unui defect cosmetic dacă deteriorarea aparatului şi/sau o pierdere a accesoriului a fost cauzată de client. Elementele prevăzute în această declaraţie includ:
(a) Uşi, mânere, panou exterior sau panou de control cu crestături, zgârieturi sau sparte.
(b) Tavă, rolă de ghidare, cuplaj sau suport de sârmă spart sau lipsă.
•Utilizaţi acest aparat doar în scopul în care a fost creat, după cum este
descris în acest manual de utilizare. Avertismentele şi instrucţiunile importante de siguranţă din acest manual nu acoperă toate condiţiile şi situaţiile posibile care pot surveni în timpul utilizării. Este responsabilitatea dvs. să vă folosiţi simţul practic şi să daţi dovadă de atenţie şi grijă la instalarea, întreţinerea şi utilizarea aparatului dvs.
•Deoarece următoarele instrucţiuni de utilizare se referă la mai multe modele, caracteristicile cuptorului dvs. cu microunde ar putea fi uşor diferite de cele descrise în acest manual şi este posibil ca nu toate semnele de avertizare să fie valabile. Dacă aveţi întrebări sau nelămuriri, contactaţi cel mai apropiat centru de service sau căutaţi asistenţă şi informaţii online, la adresa www. samsung.com.
Română - 10
20/12/2014 13:46:56