king kunnen aantasten. Houd de omgeving rond de sensoren vrij van vuil en zand. Steek nooit een voorwerp in de sensoropeningen.

1.3 WATERBESTENDIGHEID

De Suunto Observer is getest op waterdichtheid conform ISO-norm 2281 (www.iso.ch). Be- halve van het predikaat ‘water resistant’, is de Suunto Observer ook voorzien van een aandui- ding van een testoverdruk uitgedrukt in een diepte in meter (100 m/330 ft). Dit betreft geen aanduiding voor een duikdiepte, maar geeft aan onder welke druk de overdruktest is uitge- voerd.

Het getal geeft dus niet aan dat u met de Suunto Observer tot een diepte van honderd meter kunt duiken. Regen, douchen, zwemmen en normale blootstelling aan water zullen echter de werking van het apparaat niet nadelig beïnvloeden. Druk echter nooit op de knoppen als het apparaat is ondergedompeld.

OPMERKING: Suunto Observer-wristopcomputers zijn niet bedoeld voor duiken.

1.4 BATTERIJEN VERVANGEN

De Suunto Observer werkt op een 3-Volt lithium batterij, type: CR 2032. De maximale levens- duur in ongeveer 12 maanden.

Een waarschuwingsindicator wordt geactiveerd wanneer de batterij nog 5-15 procent capaci- teit over heeft. Wanneer dit gebeurt, moet u de batterij vervangen. Extreme lage temperaturen kunnen de indicator ook activeren, ook al is de batterij nog niet leeg. Vervang de batterij wan- neer de indicator dit aangeeft bij temperaturen boven 10°C (50°F).

OPMERKING: Intensief gebruik van achtergrondverlichting, hoogtemeter en kompas vermin- dert de levensduur van de batterij aanzienlijk.

U kunt de batterij zelf vervangen. Doe dit volgens de instructies en voorkom blootstelling van het batterijvak of het apparaat aan water. Gebruik uitsluitend de originele batterijvervangings- sets. Deze sets – bestaande uit een nieuwe batterij, een batterijvakdeksel en een O-ring - kunt u aanschaffen bij elke officiële Suunto-dealer.

6

Page 228
Image 228
Suunto EN | FR | DE | ES | IT | NL | FI | SV manual Waterbestendigheid, Batterijen Vervangen