H A N D L E I D I N G T 8 0 / F T 8 5 / F

hartslagniveau weer de normale waarde bereikt heeft. Op basis van de resultaten geeft de meter een schatting van uw maximale zuurstofopname≠capaciteit.

BEGIN VAN DE WANDELTEST:

1.In het tekstveld van de meter wordt de lengte van de deelnemer aan de test gevraagd (HEIGHT): stel deze in met de pijltoetsen. Bevestig met ENTER.

2.In het tekstveld van de meter wordt het geslacht

van de deelnemer gevraagd (SEX): stel dit in met de pijltoetsen. Bevestig met ENTER.

3.In het tekstveld van de meter wordt het gewicht van de deelnemer gevraagd (WEIGHT): stel uw gewicht in met de pijltoetsen. Bevestig met ENTER.

4.In het tekstveld van de meter wordt de leeftijd van de deelnemer gevraagd (AGE): stel deze in met de pijltoetsen. Bevestig met ENTER.

5.In het tekstveld van de meter wordt gemeld, dat de opwarmfase van 3 min (WARM UP) kan beginnen. Druk op START om te beginnen.

6.De helling van de mat wordt automatisch op 1 % gezet; dit simuleert de luchtweerstand. U kunt de snelheid regelen met de snelheidsknoppen of de PSC- functie. Wij adviseren voor de opwarmfase een iets hoger wandeltempo dan gemiddeld.

7.Tijdens het opwarmen telt de klok drie minuten terug. Wanneer de klok op 0:00 komt, klinkt een geluidssignaal en begint de eigenlijke test (TEST STARTED!).

UITVOERING VAN DE WANDELTEST:

1.Het is de bedoeling de afstand van 2 km zo snel mogelijk wandelend af te leggen. U kunt uw loopsnelheid zelf regelen met de snelheidsknoppen of met de PSC-functie. Let op: u mag niet hardlopen!

2.Als de hartslagmeting niet werkt, wordt dat in het tekstveld van de meter aangegeven met de mededeling CHECK TRANSMITTER. Controleert u in dat geval of u de gegeven aanwijzingen over het gebruik van de hartslaggordel op de juiste manier hebt opgevolgd.

3.Na 2 km geeft de meter een geluidssignaal. BELANGRIJK! De mat stopt automatisch. In het tekstveld van de meter wordt het testresultaat gegeven in de vorm van uw maximale zuurstofopnamecapac iteit. U kunt dat vergelijken met de bijgaande tabel met conditieniveaus van diverse leeftijdsgroepen. Wij adviseren u om na de test 2-3 minuten rustig te lopen, om uw hartslag geleidelijk aan te laten dalen.

COOPERTEST

Bij de Coopertest wordt uw conditie berekend op basis van de afstand die u in 12 minuten heeft gerend. Hoe verder u bent gekomen, hoe beter uw conditie is. Aan de test gaat een opwarmfase van 3 min vooraf. Wij adviseren dan ook aan, om na de test rustig te blijven door lopen totdat uw hartslagniveau weer de normale waarde bereikt heeft. Op basis van de resultaten geeft de meter een schatting van uw maximale zuurstofopname≠ capaciteit.

BEGIN VAN DE COOPERTEST:

In het tekstveld van de meter wordt gemeld COOPER SELECTED. Met de START-toets bevestigt u de instelling.

1.In het tekstveld van de meter wordt gemeld, dat de opwarmfase van 3 min (WARM UP) kan beginnen. Druk op START om te beginnen.

2.De helling van de mat wordt automatisch op 1 % gezet; dit simuleert de luchtweerstand. U kunt de snelheid regelen met de snelheidsknoppen of de PSC- functie. Wij adviseren voor de opwarmfase een iets hoger wandeltempo dan gemiddeld.

3.Tijdens het opwarmen telt de klok drie minuten terug. Wanneer de klok op 0:00 komt, klinkt een geluidssignaal en begint de eigenlijke test (TEST STARTED!).

UITVOERING VAN DE COOPERTEST:

1.Het is de bedoeling dat u in 12 minuten een zo groot mogelijke afstand rennend aflegt. U kunt de snelheid regelen met de snelheidsknoppen of de PSC-functie.

2.In het tekstveld van de meter wordt tijdens de test continu de verbruikte tijd aangegeven.

Na 12 minuten geeft de meter een geluidssignaal. BELANGRIJK! De mat stopt automatisch. In het tekstveld wordt het testresultaat gegeven in de vorm van uw maximale zuurstofopnamecapaciteit. U kunt uw resultaat vergelijken met de bijgaande tabel met conditieniveaus van diverse leeftijdsgroepen. Wij adviseren u om na de test 2-3 min. rustig te wandelen, om uw hartslag geleidelijk aan te laten dalen.

ONDERHOUD

Voor een veilig gebruik van het toestel is het nodig dit regelmatig te onderhouden en te letten op bepaalde zaken die kunnen leiden tot storingen (slijtage van onderdelen enz.). Controleer een keer per jaar of alle bouten en moeren nog goed vast zitten. Draai ze echter niet te strak aan. Het toestel mag alleen worden gebruikt als het geheel in orde is.

REINIGING EN SMERING VAN DE

LOOPTRAINER

Verwijder stof en vuil van het bedieningspaneel en reinig de handgrepen met een licht vochtige doek. Gebruik geen oplosmiddelen. Reinig de zichtbare delen van het frame (o.a. onderstel en zijkanten) en de band regelmatig met een stofzuiger. Klapt u de looptrainer T80F / T85F op om de onderkant schoon te maken.

BELANGRIJK! Houdt u ook de omgeving van de loopmat schoon. Bij gebruik vergaart de loopmat bijvoorbeeld stof, wat problemen kan veroorzaken bij het functioneren van de apparatuur.

De onderhoudssmering is een belangrijke onderhoudsmaatregel voor de loopmat. Bij normaal gebruik in huis (maximaal 1 uur training per dag) moet men om de 500 gebruiksuren controleren of de mat gesmeerd moet worden. Met de totaalmeter van de meter kunt u gemakkelijk bijhouden hoeveel het apparaat gebruikt is. Controleer de smering altijd wanneer de mat schokkend loopt. Schakel de loopmat dan uit en voel met de hand aan de onderplaat onder de mat; als uw vingers niet vet worden en de onderplaat niet glad aanvoelt, moet u de loopmat smeren. Dat doet u als volgt.

84

Page 84
Image 84
Tunturi T85/F, T80/F owner manual Onderhoud, Coopertest, Reiniging EN Smering VAN DE Looptrainer