![](/images/new-backgrounds/1260763/26076335x1.webp)
Käyttöönotto
QKäyttöönotto
Ota huomioon verkkojännite. Virtalähteen verkkojännitteen tulee vastata laitteen tyyppikilves- sä olevia tietoja. Laitteita, joissa on merkintä 230 V, voidaan käyttää myös 220 V:n jännitteessä.
QHiomanauhan kiristäminen / vaihtaminen
Varoltus! Vedä pistoke aina pistorasiasta pois ennen kuin teet hiomanauhaan liittyviä töitä.
1.Avaa ensiksi huomanauhan kiinnityslaite kääntämällä kiinnitysvipu 9 aivan ulos (katso kuva A). Kiinnityslaite on nyt auki ja hiomanau- ha voidaan poistaa.
2.Laita nyt uusi hiomanauha tai vaihda se toiseen muun materiaalin työstämiseksi tai rakeisuuden vaihtamiseksi.
Tärkeää: Hiomanauhan sisäpuolella ja laitteen kotelossa olevien nuolensuuntien on täsmättävä.
3.Paina kiinnitysvipu 9 jälleen alkuasentoon.
Hiomanauhan säätäminen:
jNosta laitetta, kytke se päälle ja käännä se ympäri. Säädä nyt nauhan kulkua kääntämällä säätöruuvia 6 , kunnes hiomanauhan reuna kulkee kunnolla laitteen reunan kanssa yhdensuuntaisesti (kuva B.).
Tärkeää: Huolehdi ehdottomasti siitä, ettei hiomanauha hankaa koteloa. Tarkasta hiomanau- ha säännöllisesti ja jälkisäädä sitä tarvittaessa säätöruuvilla 6 .
QTyöskentelyohjeet
Pienempikin hiontapainaminen riittää:
jHio painaen vähän. Nauhahiomakoneen omapaino riittää hyviin hiontatuloksiin pääse- miseksi. Tällä työskentelytavalla säästytään lisäksi hiomanauhan kulumiselta, työkappaleen pinnasta tulee tasaisempi.
20 FI
Poisto ja pinta:
Poistoteho ja pinnan laatu määräytyvät nauhano- peudesta ja hiomanauhan rakeisuudesta (katso myös luku »Kierrosluvun ja hiomanauhan valitseminen«).
Hiontavaihe:
jAseta laite päällekytkettynä työkappaleelle ja työstä kohtalaisella syötöllä. Tee hiontavaihe hiontaratoihin nähden yhdensuuntaisesti ja limittäin. Hio häiritsevien, poikittain menevien hiontajälkien välttämiseksi vain syiden suuntaan. Nosta laite työstön jälkeen irti työstökappalees- ta ja katkaise laitteesta vasta sitten virta.
jLisäkädensijaa 7 voidaan säätää ja se voidaan ruuvata irti. Se voi myös mahdollisesti mennä vaikeasti päästäviin paikkoihin.
QPölyn imeminen pois
Varoltus! Palovaara! Työskenneltä- essä sähkölaitteilla, joiden varustukseen kuuluu pölyn- keräyslaatikko tai joihin voidaan liittää pölynimurilla varustettu pölynimulaite, on olemassa palovaara!
Epäsuotuisissa oloshteissa, kuten esim. kipinöiden sinkoillessa hiottaessa metalleja tai puussa olevia metallijäämiä, pölynkeräyslaatikossa (tai pölynimu- rin pölypussissa) oleva puupöly voi syttyä itsestään. Näin voi tapahtua varsinkin silloin, kun lakkajäämiin tai muihin kemiallisiin aineisiin on sekoittunut puupölyä ja
Pidä aina pölynsuojanaamaria!
Pölyn imeminen pölynkeräyslaatikolla varustettuna:
jTyönnä pölynkeräyslaatikko 10 laitteen sivusssa olevaan pölynimuliitäntään 5 (kuva C).
Pölynkeräyslaatikon tyhjentäminen:
jVedä pölynkeräyslaatikko 10 imuliitännästä 5 . Paina molemminpuolista lukituksenavauspaini-