Druge informacije

Funkcija teleteksta analognega kanala

Na začetni stran teleteksta boste dobili informacije o tem, kako uporabljati storitev. Za pravilen prikaz informacij teleteksta mora biti sprejem kanala stabilen. Sicer lahko manjkajo informacije ali pa nekatere strani ne morejo biti prikazane.

Strani teleteksta lahko spremenite s pritiskom številskih gumbov na daljinskem upravljalniku.

Drugeinformacije05

1/(teletekst vklopljen/ mešano/izklopljen): za vklop načina teleteksta za trenutni kanal. Gumb dvakrat pritisnite, da teletekst prekrijete s trenutnim zaslonom. Pritisnite ga še enkrat za izhod iz teleteksta.

28(shrani): za shranjevanje strani teleteksta.

34(velikost): za prikaz teleteksta v dvojni velikosti na zgornji polovici zaslona. Za pomik besedila na spodnjo polovico zaslona pritisnite znova. Za običajni prikaz pritisnite še enkrat.

49(zadrži): če je več sekundarnih strani, ki si samodejno sledijo,

s tem gumbom zadržite prikaz trenutne strani. Če želite izbor razveljaviti, znova pritisnite gumb.

5Barvni gumbi (rdeči, zeleni, rumeni, modri): če televizijska postaja uporablja sistem FASTEXT, so različne teme na strani teleteksta označene z različnimi barvami, izberete pa jih lahko s pritiskom na barvne gumbe. Pritisnite gumb, ki je enake barve kot želena tema. Prikaže se nova stran, označena z barvami. Elemente izberete na enak način. Za prikaz prejšnje ali naslednje strani pritisnite ustrezni barvni gumb.

60(način): za izbiro načina teleteksta (LIST/FLOF).

Če ga pritisnete v načinu LIST, preklopite v način shranjevanja seznama. V načinu shranjevanja seznama lahko z gumbom 8(shrani) shranite stran teleteksta na seznam.

71(podstran): za prikaz razpoložljive podstrani.

POWER ON/OFF

SOURCE

TTX/MIXPRE-CH

MUTE

CH LIST

MENU

CONTENT

TOOLSINFO

RETURNEXIT

A B C D

@TV

MEDIA.P INTERNET

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.SIZE

AD

 

 

SUBT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2(naslednja stran): za prikaz 8 naslednje strani teleteksta.3(prejšnja stran): za prikaz 9 prejšnje strani teleteksta.6(kazalo): za prikaz strani s 0 kazalom kadar koli med prikazomteleteksta.5(razkrij): za prikaz skritega ! besedila (na primer odgovorovna vprašanja iz kviza). Za prikaz običajnega zaslona pritisnite znova.7(prekliči): za pomanjšanje @ prikaza teleteksta tako, da prekrivatrenutni program.Tipična stran teletekstaDel KazaloAŠtevilka izbrane strani.BIdentiteta televizijskega kanala.

CŠtevilka trenutne strani ali indikatorji iskanja.

DDatum in čas.EBesedilo.

FInformacije o stanju. Informacije FASTEXT.

Slovenščina 53