Чистење на микробрановата печка

Следните делови од микробрановата печка треба да се чистат редовно за да не се таложат остатоци од маснотии и храна:

Внатрешните и надворешните површини

Вратата и шарките

Плочата и кружните прстени

СЕКОГАШ проверете дали шарките од вратата се чисти и дали вратата е добро затворена.

Лошото одржување на печката може да доведе до оштетување на површината што би предизвикало расипување на печката и можни несакани ситуации.

1.Исчистете ја внатрешноста со мека крпа и топла вода со сапуница. Исплакнете и исушете.

2.Отстранете ја нечистотијата од внатрешната површина и од кружниот прстен со насапунета крпа. Исплакнете и исушете.

3.За да ги отстраните тврдокорните нечистотии и мирисот, ставете чаша со разблажен лимонов сок на плочата и загрејте десет минути со најголема јачина.

4.Измијте ја вртливата плоча кога тоа ќе биде потребно, може и во машина за миење садови.

НЕМОЈТЕ да истурате вода на вентилацијата. НИКОГАШ не употребувајте абразивни и хемиски средства. При чистењето на шарките од вратата особено внимавајте да нема остатоци:

Кои се наталожени

Го попречуваат затворањето на вратата

Технички спецификации

SAMSUNG постојано се труди да ги подобрува своите производи. Дизајнот и спецификациите во упатството се предмет на промени без претходна најава.

Модел

MW71B

 

 

Извор на напојување

230 V ~ 50 Hz

Потрошувачка на енергија

 

Микробранови

1150 W

Излезна моќност

100 W / 800 W (IEC-705)

Работна фреквенција

2450 MHz

Магнетрон

OM75S(31)

 

Вентилатор за ладење со

Метод на ладење

електромотор

Димензии (Ш x В x Д)

 

Надвор

489 x 275 x 320 mm

Внатрешност на печка

330 x 211 x 309 mm

Зафатнина

20 литри

Тежина

 

Нето

околу 10,5 kg

 

 

15

МАКЕДОНСКИ

MW71B-03801L_BOL_MK.indd 15

 

 

2010-07-13 ￿￿ 11:44:24