Користење на избирачот на циклус

Циклус

Употреба

Cotton (памук)

За средно или малку валкан памук, постелнина, чаршафи, долна облека, крпи, кошули и сл.

Synthetics (синтетика)

За средно или малку валкани блузи, кошули и сл. изработени од полиестер (диолен,

тревира), полиамид (перлон, најлон) или слични материјали.

 

 

За малку извалкани алишта и алишта кои тежат помалку од 2,0 kg и ви се потребни за

 

кратко време. Потребни се најмалку 15 минути, но тоа се менува поради посочените

 

вредности кои зависат од притисокот на водата, тврдостта на водата, температурата на

15’ Quick Wash (брзо

доводот на водата, собната температура, типот и количеството на перење и степенот

перење 15’)

на нечистотија, употребениот детергент, небалансираното полнење, промените во

 

снабдувањето со електрична енергија и сите други дополнителни опции кои се избрани.

 

ВНИМАНИЕ: Треба да користите помалку од 20 g детергент (за полнење од 2,0 kg),

 

бидејќи детергентот може да се задржи на облеката.

Daily Wash (вообичаено

За секојдневни алишта како долна облека и кошули.

перење)

 

Denim (тексас)

Циклусите за перење со поголемо ниво на вода вршат дополнителен циклус за центрифуга

со цел да се отстрани заостанатиот детергент кој може да остави траги на вашата облека.

 

Dark Garment (темна

Дополнителните циклуси за плакнење и циклусот на центрифуга со намалена брзина

облека)

овозможуваат нежно перење и темелно плакнење на вашите омилени темни алишта.

Baby Care (грижа за

Перењето на висока температура и дополнителните циклуси за плакнење овозможуваат

бебиња)

отстранување на заостанатиот детергент кој може да наштети на бебешката кожа.

Sports Wear (спортска

За водоотпорни алишта како облека за планинарење, скијање и друга спортска облека.

Алиштата содржат завршна обработка со функционална технологија и влакна како што се

облека)

спандекс, ластик и микро влакна.

 

 

Само за облека од волна која се пере во машина. Вкупната тежина треба да биде помала од

 

2,0 kg. (модел за 6kg:1,5kg)

 

Циклусот Wool (волна) ги пере алиштата користејќи нежни движења. За време на циклусите

Wool (волна)

за перење, нежните и навлажнувачки движења континуирано продолжуваат за да ги

заштитат волнените влакна од собирање/изобличување и нежно да ги исчистат. Оваа

 

постапка со запирање/продолжување на движењето која ја врши машината за перење при

 

накиснувањето не претставува дефект.

 

За циклусот за волна се препорачува неутрален детергент, со кој се добиваат подобри

 

резултати при перењето и подобра грижа за волнените влакна.

Hand Wash (рачно

Многу лесен програм, нежен како рачно перење.

перење)

 

Spin (центрифуга)

Дополнителен циклус на центрифуга за отстранување на уште малку вода.

Rinse+Spin(плакнење+ц

За алишта на кои им е потребно само плакнење или додавање на омекнувач при

ентрифуга)

плакнењето.

Македонски - 24

Untitled-924

 

 

2014-03-18 �� 7:28:21