Utilizarea maşinii de spălat

Cu noua dumneavoastră maşină de spălat Samsung, cea mai grea parte va fi alegerea rufelor pe care să le spălaţi mai întâi.

Informaţii despre detergent şi aditivi

Utilizarea detergentului corespunzător

Tipul de detergent pe care trebuie să îl utilizaţi se bazează pe tipul ţesăturii (bumbac, material sintetic, articole delicate, lână), culoare, temperatura de spălare şi gradul de murdărire. Utilizaţi întotdeauna detergent„cu spumare redusă”, creat special pentru maşinile de spălat automate.

Respectaţi recomandările producătorului detergentului, care ţin cont de greutatea rufelor, gradul de murdărire şi duritatea apei din zona dumneavoastră. Dacă nu cunoaşteţi duritatea apei din zona dumneavoastră, informaţi-vă la autorităţile locale responsabile pentru alimentarea cu apă.

Nu utilizaţi detergent întărit sau solidificat, deoarece este posibil să nu fie eliminat în ciclul de clătire. Aceasta poate determina clătirea necorespunzătoare sau blocarea sistemului de preaplin.

Utilizarea sertarului pentru detergent

Maşina dumneavoastră de spălat are compartimente separate pentru dozarea detergentului şi a balsamului de rufe. Adăugaţi toţi aditivii pentru rufe în compartimentele corespunzătoare înainte de a porni maşina de spălat.

ATENŢIE: Nu deschideţi sertarul pentru detergent în timpul funcţionării maşinii de spălat. Există pericolul de expunere la apă sau aburi fierbinţi.

În cazul spălării unor articole mari, nu utilizaţi următoarele tipuri de detergent.

Detergenţi sub formă de tablete sau capsule

Detergenţi cu bilă şi plasă

Compartiment de detergent pentru prespălare: Detergent pentru prespălare sau apret.

Compartiment de detergent pentru spălarea principală: Detergent pentru spălarea principală, dedurizator, agent de preînmuiere, înălbitor şi produse de îndepărtare a petelor.

Compartiment pentru balsam: Balsam pentru ţesături (nu umpleţi dincolo de linia MAX ).

1.Trageţi afară sertarul pentru detergent din partea superioară stângă a maşinii de

spălat.

2.Adăugaţi cantitatea recomandată de detergent pentru rufe direct în

compartimentul de detergent pentru spălarea principală înainte de a porni maşina de spălat.

Pentru detergent lichid, utilizaţi ghidajul pentru detergent lichid (consultaţi secţiunea„Utilizarea detergentului lichid (anumite modele)” de la pagina 20).

Nu adăugaţi detergent pudră în ghidajul pentru detergent lichid.

UTILIZARE 03  

Română - 19

Untitled-10 19

 

 

2014-03-18 �� 7:30:07